Return to Gonewalkabout 2003

Singapore

Dinsdag 19 – Zondag 24 Augustus 2003

Foto’s Singapore

Reisverslag

Singapore…een grote, westerse stad. Wat opvalt…het is hier SCHOON…en als ik zeg SCHOON….dan bedoel ik ook SCHOON.

De grens overgang zet mij aan het denken. Ja daar heb ik alle tijd voor en dat doe ik dan dus ook veel. Ik moet in 3 voud papieren invullen…en dan al die doopnamen…kolere…. daar krijg je rsi van…kan niet goed zijn, dus ik denk dat als die paspoort “vol”  is, ik het toch maar gewoon bij Johan hou ipv de volle laag.

O ja… het is hier schoon….Logisch want overal staan borden met de bedragen voor de boetes van bijvoorbeeld eten en drinken op de stations. Het openbaar vervoer is zo efficient…fantastisch easy reizen. En dat deel is redelijk goedkoop. De ‘metro’ stopt precies daar waar de tekening op de grond aangeeft waar de deuren zijn…. Dan laat iedereen (ok, bijna iedereen) eerst netjes de anderen uitstappen, alvorens in te stappen.

Mensen staan op voor ouderen, mensen met kinderen e.d….. ik val van de ene verbazing in de andere. Een hoop mooie vrouwen natuurlijk ook hier weer…. een hoop lelijke ook trouwens hahaha

Singapore verder is een dure hobby dus ik plan in om zoveel mogelijk per dag te doen om het aantal dagen en de schade aan mijn budget te beperken.

De slaapzaal waar ik op belandt zou een ijsbeer behagen. Ik hul mij echter in mijn lange onderbroek en kruip in mijn zijdenlakenzak en doe een handdoek achtig iets daar overheen. Ik wordt deze keer niet wakker van de kou…. airco…. bah….

Ik ga als wervelwind door de stad in enkele dagen. Een bezoekje aan Sentosa Island met een tegenvallen underwaterworld. Ik weet niet..ik hou niet zo van opgesloten beesten. En toch ga ik die hier veel zien. Het reptile park was gaaf…grote saltwater crocs, slangen ed… Ik ga nog steeds niet Steve Irwin lopen spelen tuurlijk…. daarna op richting Haw Par village. Schreeuwerig en kleurrijk verslag van de originele tijgerbalsem makers, de chinese cultuur, historie en wat meer.

Een hoop gewandel, gekuier, geslenter…moe en voldaan kruip ik in het stapelbed op de (mixed) slaapzaal.

Een dag later bezoek ik de zoo en doe een ‘night safari’. Aangezien de chinese & japanese gardens gesloten waren, besluit ik een filmpje te pakken. LXG, met Sean Connery…. nou bioscopen genoeg hier….

Ik loop door een van de shopping malls en belandt in een mega bookstore… groot….ik denk dat ik alleen daar al een jaartje kan doorbrengen….. Ik trakteer mezelf op de nieuwste van Clive Cussler “White Death”  en koop eveneens een ticket naar Jakarta.

Zaterdag om 14.00 vertrek ik… dus om 12.00 aanwezig zijn op het vliegveld…je weet (wellicht) hoe dat gaat. Ik kom aan op het vliegveld en heb moeite om niet te hard te lachen….de vlucht is een beetje verlaat…. we vertrekken om 00.30….

Ja ik kan boos worden, huilen, schreeuwen, whatever…dat gaat niet helpen. Dus ik gooi mijn bagage in een kluis en ga terug naar de stad. Terrasje, biertje, mensen kijken, boekje lezen.

Het eerste biertje wordt getapt en ik ben blij verrast als er een perfecte schuimkraag verschijnt. Kwistig begint ze het schuim eruit te lepelen. Mijn smeekbedes mogen niet helpen. Mijn uitleg van dat dat schuim erop hoort wordt niet geloofd. Je betaalt voor een vol glas dus krijg je een vol glas.

Verslagen neem ik het aan… en dat ritueel wordt enige malen herhaald, dat begrijpen jullie vast wel…het is tenslotte een graad of 34 hier… Clive Cussler komt vroeg aan zijn einde…ik doel uiteraard op het boek…dus ik pak mijn biezen en ga wat verder…een nieuw boek, ander terrasje e.d

In een andere boeken winkel struin ik door de diverse categorieen. Terwijl er iemand bij de ‘hoe verbeter ik mijn geheugen e.d. sectie’ staat, pak ik pal naast hem een boek over “Hoe leer ik snellezen”, blader het door en zet het terug…mmmm nee da’s niks…zeg ik hardop in het engels..en de blik in de man’s ogen was onbetaalbaar.

Grinnekend vervolg ik mijn weg en zo vul ik de tijd totdat ik langzaam terugkeer richting het vliegveld. Daar blijkt de vlucht uiteraard nogmaals vertraagd…. 02.30 is het uiteindelijk als we vertrekken. Jakarta…here I come….

Vorig reis verslag: Maleisië 11

Volgend reis verslag: Indonesië; Java