Return to Gonewalkabout 2003

Verenigde Arabische Emiraten 2

Woensdag 17 – Dinsdag 23 November 2004

Foto’s Verenigde Arabische Emiraten 2

Vorig reisverslag: Nederland

Volgend reisverslag: Thailand 4

Reisverslag

Voor de lange stop in Thailand toch nog ff op bezoek bij een goeie vriend van me, Phi Le. Een weekje is eigenlijk tekort maar ja…. Vliegvelden kennen inmiddels geen echt geheim meer voor me en ik kan er ook niet echt een uitdaging in zien, dus ik dood de tijd met het lezen van een boek en het nimmer vervelende kijken naar mensen.

Phi haalt me op en brengt me naar huis alwaar ik de hele famielje weer zie. Tevens maak ik kennis met Phi’s moeder. Die is voor een tijdje over uit Boston. In mijn volleerde rol als “oom Johan” merk ik inderdaad op dat de bijna jarige Ethan (=Nammie, 2 jaar), inderdaad in die 18 maanden sinds ik hem voor het laatst zag, groot is geworden.

Nammie’s verjaardag vieren we voor een deel op het strand van de club en buiten in de tuin. Het is gelukkig niet zo warm/heet als juli 2003. Nu is het een aangename 25 graden ofzo. Heerlijk.

Vrijdags, de oplettende lezer weet wellicht nog dat dat hier als een zondag geldt, maken we een lekker duikje op het wrak The Innes. Vroeg opstaan om naar Fujairah te rijden. Na lange tijd zie ik ook Ali weer. Hij duikt metMarlissa en gaat tegelijk met Phi en mij het water in. Dwight duikt met eeh… oeps hier ben ik toch een naam vergeten.

Tijdens de voorbereiding op de boot, verdwijnt Ali’s stage met 50% O2 overboord en zinkt iets te snel. Nou ja die kunnen we dan mooi oppikken langs het wrak. Uiteraard wel een vervangende fles meegenomen, mochten we de fles niet vinden. De tijd die we wachten totdat het eerste duikteam met Dwight terugkomt, praten we over van alles en nog wat.

En dan is het tijd om te water te gaan. Het zicht is fantastisch, een hele lichte stroming en een redelijk rappe afdaling. We hadden de kompas richting ingesteld op de overboord gekiepte fles. Bij het wrak aangekomen, zagen we de fles niet direct. Ik schoot het kompas en we zochten eerst op zicht, terwijl Phi z’n reel klaar maakte om de echte zoektocht in te zetten.

In de tussentijd had ik het geluk dat ik de fles keurig zag liggen, een meter of 20 naast het wrak. Mooi klus geklaard en de duik kon worden voortgezet. Langs en door het wrak. Mooi begroeid, kleine ruimtes, weinig spectaculaire vis. Wel een heerlijk wrak.

Een bodemtijd van 20 minuten op 72 meter zorgt nog voor een acceptabele deco tijd. Ook in dit seizoen zijn de kleine kwalletjes een plaag tijdens de deco. Alle onbedekte lichaamsdelen voelen zacht brandend aan.

Een korte (45 minuten) boottocht terug naar de haven, een biertje en wat nakaarten maken de duikdag compleet. Rest ons (Phi en mij) een lange rit weer terug naar Abu Dhabi.

Phi’s verjaardag vieren we in klein gezelschap. Ali en Marlissa komen over en het wordt erg gezellig en relatief laat. Met de gevolgen voelende van de diverse alcoholische versnaperingen vond ik het de erop volgende morgen moeilijk uit bed komen. Die avond bracht Phi mij weer naar het vliegveld om richting Bangkok te gaan.

Vorig reis verslag: Nederland

Volgend reis verslag: Thailand 4