2012-06 Veluwe

Na een succesvolle ‘overnighter’ in Zeeland, smaakte het naar meer. Zo gezegd, zo gedaan. Op een zondag had ik reeds andere afspraken staan, nml het maandelijkse JJ Bushcraft uitje. Dit weerhield me er niet van om met twee andere vrienden de dag ervoor in de buurt daar te verzamelen en lekker het bos in te trekken.

Alex, Peter, z’n hond Kiwi en ik banjerden zo’n 15 kilometer over de Veluwe zonder al te veel anderen tegen te komen, ondanks het mooie weer. Wel kwamen we enkele herten tegen, zagen we genoeg chaga en heel veel sporen van (wilde) zwijnen. Helaas Alex had geen menhir bij zich om mee te gooien, dus we moesten ons tevreden stellen met onze eigen mee gebrachte maaltijd.

Drie bomen, drie hangmatten, drie tarpen en drie personen die de zes voetjes best voelden. Een mooie ‘stealth’ lokatie waar Alex voor het slapen gaan zijn Poncho Liner nog moest om toveren tot een PLUQ. Een PLUQ? Jep, een Poncho Liner Under Quilt, met dank aan Derek Hansen (Dejoha, The Ultimate Hang ). Na enkele aanwijzingen kon hij dan ook heerlijk gaan tukken.

De tarpen waren ‘half’ opgezet. De ene helft was over de andere terug geslagen om, indien nodig, snel droog te kunnen zitten ende slapen. Om een uur of tien in de avond zag het er allemaal nog prima uit. Gelukkig hadden we toch het zekere voor het onzekere genomen want om een uur of vijf begon het te spetteren.

‘Gevoelig tiepje’ als ik ben merkte ik de spetters al snel op, meer door de geluidsverandering dan door het vocht. Dus rap en slaapdronken de hangmat uit en mijn tarp goed afgespannen en aangezien ik er toch uit was, ook die voor Alex en Peter gelijk maar gedaan. Simpel want de stokjes die als haringen dienden stonden al in de grond.

Het was nog veel te lekker in de hangmat en ondanks dat we allemaal langzaam wakker werden, konden we heerlijk blijven liggen en zitten. Breakfast from the hammock!

En dan krijg je een sms-je. Het regent. Gaat de JJ Bushcraft wandeling nog door? Pffff ja tuurlijk gaat dat door. De telefonische bereikbaarheid daar is niet al te best en het kamp opbreken vergt wat meer tijd dan geplanned zodat we te laat aankomen op het parkeerterrein voor het JJ Bushcraft uitje van deze maand maar dat is een ander blog onderwerp.

Voor diegenen die zin en tijd hebben om ongeveer acht minuten van hun leven te verspillen, zie de video

 

Wederom bedankt voor jullie interesse en tot de volgende keek.

Grtz Johan

Leave a Reply