2012-07 De Biesbosch

Ongeveer twee maanden geleden hadden Jan en ik het erover om weer eens ergens een weekendje te gaan peddelen.

Afijn, dan kon hij maar ik niet enzovoort. Echter, wat in het vat zit verzuurt niet en eindelijk konden we beiden afgelopen 7 en 8 juli. Relatief dichtbij, eigenlijk altijd mooi, alhoewel soms wat druk, kozen we voor de Brabantse Biesbosch, met Hank als vertrekpunt.

Er was al een hoop water uit de lucht gekomen die paar dagen ervoor en mijn Hammock Gear cuben Winter Palace lag nog bij mijn vrienden van de douane. Dus maar zo’n blauw dekzeiltje van de plaatselijke bouwmarkt meegenomen. Ziet er niet uit maar het doet gewoon wat het moet doen, tegen het gigantische bedrag van € 4,50 en het schokkende gewicht van 880 gram met 2×3 mtr oppervlakte.

Zaterdagochtend was het warm en benauwd, iets dat het tot de avond zou blijven. Gelukkig kwamen we weinig andere mensen tegen op het water en hadden we het rijk alleen op de gekozen kampplek.

Kamp opgezet, koffie leuten met 43 (Kaarentie tres), wat houtsnij werk en veel “niets”. In de avond begon het te spetteren, dat stopte om te gaan regenen, dat weer in miezeren overging en zo ging het eigenlijk door.

Regen en onder een zeil, dus droog en lekker warm in je hangmat liggen…. er zijn bijna geen betere manieren om wakker te worden…. Na ‘breakfast from the hammock’ hadden we ons toch verplicht om het kamp op te breken en terug te peddelen. Poncho’s aan en miezeren, regenen en harder regenen wisselden elkaar weer af. Gelukkig was het gewoon warm zodat we ondanks alles met plezier terug voeren.

Bij het verlaten van de kano plonste het meeste water over de, toen nog droge benen. Nou ja, alle zooi op en in de LaRo gegooid en als een verzopen kat in de Vissershang wat te eten en drinken genomen. Redelijk opgedroogd vertrokken we daar na een geslaagd weekend.

Bedankt voor jullie interesse en tot de volgende keek

1 comment

  1. Heel leuk filmpje Jo, mooi gemaakt!

Leave a Reply