Outdoor voedsel

20130401 Drogen CurryEnige tijd geleden een Stockli droger gekocht via Globetrotter Buitensportvoeding op de 4×4 vakantiebeurs en met Babelfish5, ook wel The Hungry Hammock Hanger als inspiratie, mijn kooktalenten los gelaten.

Vooral Aziatisch eten doet me kwijlen als een Pavlov hondje en alhoewel er mogelijkheden genoeg zijn om voedsel mee te nemen op langere tochtjes de natuur in, hadden die voor mij toch genoeg minpunten om over te gaan tot dat nieuwe speeltje.

En eigenlijk is het een kwestie van gewoon uitproberen. Dus ik begon met het koken van een Rode Thaise Curry voor vier personen zoals ik altijd maak. En ik kan zeggen: Aroi Mak! Ofwel “Erg lekker” in het Thai. Daarna eens een Pasta a la Giovanni gemaakt. Gewoon een Italiaans gerecht met Penne, tomaat en meer. Als derde experiment was een Tandoori Chicken aan de beurt.

Waarom nou zelf drogen?

In het kort: lekkerder, lichter, goedkoper, meer variatie en gewoon leuk. Beetje thuis kokkerellen en daar dan ‘in het bos’ de vruchten van plukken terwijl je geen afwas hoeft te doen. O ja en het gezondheidsaspect laat ik hier even buiten beschouwing want ik weet niet waar wel en niet over gelogen wordt op de diverse etiketten, nog van mijn ingrediënten, nog van kant en klare gedroogde maaltijden.

Nou zoals in een andere post gezet ga ik blog, social media en meer internet hulpmiddelen wat structureler gebruiken, geniet van het algemene filmpje en als je vragen hebt moet dat vast goed komen 😉

Bedankt voor je tijd en tot de volgende keek

Grtz Johan

Leave a Reply