Return to Duiken

Diep

Wat?

Je leer in je theoriesessie(s) meer over decompressie, optimale duikplanning, narcose en meer. Ervaar tijdens je duiken wat de diepte en druk met je lichaam en hersenen doen.

We duiken met deze specialty tot 30 – 35 meter. Waarom niet tot de 40 meter grens van Padi? Dat leer je uiteraard in je cursus!

Je hebt een “multiple choice” theorie examen bij deze cursus en je brevet is natuurlijk wereldwijd erkend!

Waarom?

Na je Open Water opleiding, dook je (officeel) maximaal tot 18 meter en na je Advanced (officieel) tot maximaal 30 meter. Toch komt het regelmatig voor dat je diepe(re) duiken wilt maken.

De diepte lonkt naar veel duikers, vaak met een onmiskenbaar ‘machismo’ tintje. Op zoek naar wrakken, haaien, manta’s en meer. De diepte verdient respect van elke duiker, je deco limieten komen dichterbij, narcose is een onontkoombaar feit! Wat doe jij?

Wie?

Voor iedereen ouder dan 16 jaar die in het bezit is van een Advanced Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig), met een minimum van 20 gemaakte duiken en medisch is goedgekeurd. De medische keuring mag niet ouder zijn dan twee jaar.

Als je langer dan zes maanden niet hebt gedoken, doe je eerst een Scuba Tune Up.

Wanneer?

In overleg spreken we de lestijden af! Vaak zijn de buitenwater sessies in het weekend en is de theoriesessie op een doordeweekse avond. Als jij dan niet kan, maken we natuurlijk afspraken voor andere tijden!

Hoelang?

Twee dagen is het officiële minimum. Aangezien je één à twee theoriesessies krijgt die elk ongeveer drie à vier uur duren en vier buitenwater duiken, is drie dagen een betere richtlijn.

Hoeveel?

De minimum groepsgrootte is één, optimaal is een groepje van twee duik(st)ers en je hebt maximaal vier personen in jouw klas onderwater. De prijs per persoon bedraagt € 160.

En dat is INCLUSIEF je eigen studieboek, hand-outs, lucht, gebruik van alle duikmateriaal en brevetteringskosten.

Je hebt wellicht mogelijkheden voor privé-les of iets grotere groepen. Neem voor dergelijke en/of andere vragen contact op via email of telefoon.