Return to Duiken

Dive Master

Waarom?

Je eerste stap op weg naar je professionele duikcarrière. Een aanrader als je duikers wilt begeleiden, helpen opleiden en je duikvaardigheden wilt perfectioneren! Wil je liever alleen je duikvaardigheden perfectioneren? Check het Master Scuba Diver programma!

Wat?

Na een proefduik om je onderwater vaardigheden te testen begin je met je theoretische kennisontwikkeling over het assisteren bij opleidingen, het begeleiden van duikers, decompressie, materiaal, risicomanagement en meer.

In minimaal drie zwembad lessen laat je je uithoudingsvermogen zien, leer je de oefeningen op een demonstratie niveau onder de knie krijgen en vergroot je je probleemoplossend vermogen.

Ook in het buitenwater demonstreer je jouw uithoudingsvermogen en je reddingsvaardigheden. Verder “loop je stage” bij enkele cursussen en maak je een onderwaterkaart en noodplan van een nader te bepalen locatie.

Je hebt 8 “multiple choice” theorie examens bij deze cursus en je brevet is natuurlijk wereldwijd erkend!

Wie?

Alleen als je redelijk vergaande plannen hebt om met mensen te gaan werken! Voor anderen is wellicht het Master Scuba Diver traject of enkele losse specialties beter geschikt!

Voor iedereen ouder dan 18 jaar die in het bezit is van een Rescue Diver brevet (of gelijkwaardig), een Emergency First Response brevet (“EHBO”cursus met hartreanimatie of gelijkwaardig niet ouder dan 2 jaar) en medisch is goedgekeurd. De medische keuring mag niet ouder zijn dan twee jaar.

Je start deze cursus na 20 duiken (exclusief je opleidingsduiken). Als je langer dan zes maanden niet hebt gedoken, doe je eerst een Scuba Tune Up.

Wanneer?

In overleg spreken we de lestijden af! Vaak zijn de buitenwater sessies in het weekend, de theoriesessies en zwembadlessen op een doordeweekse avond. Als jij dan niet kan, maken we waar mogelijk natuurlijk afspraken voor andere tijden!

Hoelang?

Zes dagen is het officiële minimum. Je krijgt je divemaster brevet echter niet cadeau! Afhankelijk van de planning en drukte op de duikschool ben je minimaal 2 maanden bezig.

Hoeveel?

De minimum groepsgrootte is één en je hebt maximaal vier personen in jouw klas onderwater. De prijs per persoon bedraagt € 575.

En dat is INCLUSIEF je eigen studieboek, werkboek, encyclopedie, Wheel, hand-outs, lucht en gebruik van alle duikmateriaal.

Neem voor specifieke vragen of opmerkingen contact op via email of telefoon.