Return to Duiken

Emergency First Response

Wat?

Het “EHBO” diploma van Padi. Een zeer praktijk gerichte cursus waar ook niet-duikers aan deel kunnen nemen. Nuttig voor de hele familie, afdeling of zaak. Niet speciaal gericht op de duiksport!

Je krijgt twee theorielessen met veel praktische vaardigheden. Deze zijn opgesplitst in:

Primaire zorg (het uitvoeren van levensreddende handelingen)

  • Mond op mond beademing
  • Hartreanimatie
  • Werken met een defibrillator
  • Het leren werken met een defibrillator is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt, omdat er tegenwoordig veel defibrillatoren in openbare gebouwen aanwezig zijn.
  • Stoppen van ernstige bloedingen.

en

Secundaire zorg

  • Beoordelen op verwondingen
  • Ziekte beoordeling
  • Verbanden aanleggen
  • Spalken van breuken

Je hebt een “multiple choice” theorie examen bij deze cursus en je brevet is natuurlijk wereldwijd erkend!

Je EFR brevet is 2 jaar geldig. Je houdt dit geldig door binnen 2 jaar een EFR update te doen waarin je in scenario’s je primaire zorg vaardighedenheden herhaalt en opfrist.

Waarom?

Een cursus waarmee je jezelf en anderen kan helpen in noodsituaties. Je krijgt meer zelfvertrouwen en met het halen van je EFR brevet, voldoe je gelijk aan een voorwaarde voldaan om aan de Rescue Diver cursus te kunnen beginnen.

In Nederland wordt dit programma ook door de ARBO Dienst erkend en is tevens geldig als onderdeel van BedrijfsHulpVerlening (BHV)!

Wie?

Voor iedereen ouder dan 16 jaar.

Wanneer?

In overleg spreken we de lestijden af! Twee avonden of één volle dag bijvoorbeeld. Vaak zijn de theoriesessies op een doordeweekse avond. Als jij dan niet kan, maken we natuurlijk afspraken voor andere tijden!

Hoelang?

Één dag is het officiële minimum. Aangezien je twee erg praktijk gerichte theoriesessies krijgt die elk ongeveer 3 a 4 uur duren, is twee dagen (avonden) een betere richtlijn.

Hoeveel?

De minimum groepsgrootte is twee, optimaal is een groepje van drie en je hebt maximaal zes personen in jouw klas. De prijs per persoon bedraagt € 150.

En dat is INCLUSIEF je eigen handboek en leitje, hand-outs, EHBO setje en brevetteringskosten.

Je hebt wellicht mogelijkheden voor privé-les of iets grotere groepen. Neem voor dergelijke en/of andere vragen contact op via email of telefoon.