Return to Duiken

Nitrox

Wat?

In twee theoriesessies, met aansluitend examen, leer je de voordelen van Nitrox, meer over zuurstof vergiftiging en andere berekeningen. Tijdens de twee duiken die je maakt, hoef je geen (acrobatische) oefeningen te doen, alleen te genieten!

Je hebt een “multiple choice” theorie examen bij deze cursus en je brevet is natuurlijk wereldwijd erkend!

Waarom?

Nitrox of “verrijkte lucht” is geen tropische cocktail met een parapluutje of mysterieus gasmengsel. Het is een heel eenvoudig gasmengsel en geeft je meer duiktijd zonder “in deco” terecht te komen. De maximale diepte voor Nitrox is echter geringer dan voor perslucht.

Wie?

Voor iedereen ouder dan 16 jaar die in het bezit is van een Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig) en medisch is goedgekeurd. De medische keuring mag niet ouder zijn dan twee jaar.

Als je langer dan zes (?) maanden niet hebt gedoken, doe je eerst een Scuba Tune Up.

Wanneer?

In overleg spreken we de lestijden af! Vaak zijn de buitenwater sessies in het weekend en de theoriesessies op een doordeweekse avond. Als jij dan niet kan, maken we natuurlijk afspraken voor andere tijden!

Hoelang?

Één dag is het officiële minimum. Aangezien je 2 theoriesessies krijgt die elk ongeveer 3 a 4 uur duren en twee (helaas door Padi niet verplichte) buitenwater duiken, is twee dagen een betere richtlijn.

Hoeveel?

De minimum groepsgrootte is één, optimaal is een groepje van twee duik(st)ers en je hebt maximaal vier personen in jouw klas onderwater. De prijs per persoon bedraagt € 225.

En dat is INCLUSIEF je eigen studieboek en leitje, hand-outs, lucht, gebruik van alle duikmateriaal en brevetteringskosten.

Je hebt wellicht mogelijkheden voor privé-les of iets grotere groepen. Neem voor dergelijke en/of andere vragen contact op via email of telefoon.