Return to Duiken

Peak Performance Buoyancy

Wat?

PPB, kort voor Peak Performance Buoyancy. In één theoriesessie leer je de achtergronden en invloeden van uitrusting, vintechnieken, ademhaling en meer. Die kennis zet je tijdens drie duiken om in ervaring. Je gebruikt geen lood te veel meer, past nieuwe vintechnieken toe, stroomlijnt jezelf en je ziet je luchtverbruik verbeteren. Je duik langer en relaxter.

Je hebt een “multiple choice” theorie examen bij deze cursus en je brevet is natuurlijk wereldwijd erkend!

Waarom?

Trimmen. Er zijn helaas nog schrikbarend veel slecht uitgetrimde duikers en sommige duikers beoefenen het als kunstvorm.

Een slechte controle over het drijfvermogen veroorzaakt vaak veel schade aan de omgeving, het zicht, je uitrusting of zelfs verwondingen. Bovendien wordt je sneller moe en verbruik je meer lucht waardoor je een onnodig korte duiktijd hebt.

Wie?

Voor iedereen ouder dan 16 jaar die in het bezit is van een Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig) en medisch is goedgekeurd. De medische keuring mag niet ouder zijn dan twee jaar.

Als je langer dan zes maanden niet hebt gedoken, doe je eerst een Scuba Tune Up.

Wanneer?

In overleg spreken we de lestijden af! Vaak zijn de buitenwater sessies in het weekend, de theoriesessies en zwembadlessen op een doordeweekse avond. Als jij dan niet kan, maken we natuurlijk afspraken voor andere tijden!

Hoelang?

Éen à twee dagen is het officiële minimum. Aangezien je één (niet verplichte) theoriesessie krijgt van drie à vier uur, één zwembadles en twee buitenwater duiken, is twee tot vier dagen een betere richtlijn.

Hoeveel?

De minimum en optimale groepsgrootte bestaat uit twee duik(st)ers en je hebt maximaal vier personen in jouw klas onderwater. De prijs per persoon bedraagt € 160.

En dat is INCLUSIEF je eigen studieboek en leitje, hand-outs, lucht, gebruik van alle duikmateriaal en brevetteringskosten.

Je hebt wellicht mogelijkheden voor privé-les of iets grotere groepen. Neem voor dergelijke en/of andere vragen contact op via email of telefoon.