Return to Duiken

Rescue Diver

Wat?

In deze zeer praktijk gerichte cursus, leer je een scala aan vaardigheden om adequaat met noodsituaties om te gaan. Je krijgt vier theorielessen en daarna oefen je hoe je kunt helpen bij diverse noodgevallen in twee zwembadsessies en drie buitenwater lessen.

Je hebt een “multiple choice” theorie examen bij deze cursus en je brevet is natuurlijk wereldwijd erkend!

Waarom?

Natuurlijk blijft voorkomen beter dan genezen! Van kramp, oververmoeidheid tot de serieuzere ongevallen aan toe. Je leert problemen zoveel mogelijk te voorkomen en waar en wanneer nodig ben jij meestal in staat om te helpen!

Je duikt met meer zelfvertrouwen en daardoor heb jij met je buddy meer plezier tijdens jullie onderwater avonturen.

Wie?

Voor iedereen ouder dan 16 jaar die in het bezit is van een Advanced Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig), een Emergency First Response brevet (“EHBO”cursus met hartreanimatie of gelijkwaardig) en medisch is goedgekeurd. De medische keuring mag niet ouder zijn dan twee jaar.

Als je langer dan zes maanden niet hebt gedoken, doe je eerst Scuba Tune Up.

Wanneer?

In overleg spreken we de lestijden af! Vaak zijn de buitenwater sessies in het weekend, de theoriesessies en zwembadlessen op een doordeweekse avond. Als jij dan niet kan, maken we natuurlijk afspraken voor andere tijden!

Hoelang?

Drie dagen is het officiële minimum. Aangezien je vijf theoriesessies krijgt die elk ongeveer 3 a 4 uur duren, twee zwembad lessen en vijf buitenwater duiken (twee dagen), is vier dagen een betere richtlijn.

Hoeveel?

De minimum groepsgrootte is twee en je hebt maximaal zes personen in jouw klas. De prijs per persoon bedraagt € 325.

En dat is INCLUSIEF je eigen studieboek en leitje, hand-outs, lucht, gebruik van alle duikmateriaal en brevetteringskosten.

Je hebt wellicht mogelijkheden voor privé-les of iets grotere groepen. Neem voor dergelijke en/of andere vragen contact op via email of telefoon.