Return to Duiken

Stroom

Wat?

Je leert over getij en andere stromingen, de oorsprong, de risico’s, getijde tabellen, planning en meer in je theoriesessie. Daarna plan je en maak je twee duiken waarbij je timing vaak erg belangrijk is.

Je hebt een “multiple choice” theorie examen bij deze cursus en je brevet is natuurlijk wereldwijd erkend!

Waarom?

Ervaar het duiken in stromend water. Soms hoef je bijna geen enkele vinslag te maken. Geen vermoeiende zwemtochten aan de oppervlakte meer of keren en bijna hetzelfde stuk terugzwemmen onder water. Je verbruikt veel minder lucht en bezoekt een groter duikgebied. Gewoon boven komen en je kunt de boot of kant begroeten om uit het water te gaan.

Wie?

Voor iedereen ouder dan 16 jaar die in het bezit is van een Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig) en medisch is goedgekeurd. De medische keuring mag niet ouder zijn dan twee jaar.

Als je langer dan zes maanden niet hebt gedoken, doe je eerst een Scuba Tune Up.

Wanneer?

In overleg spreken we de lestijden af! Vaak zijn de buitenwater sessies in het weekend, de theoriesessies en zwembadlessen op een doordeweekse avond. Als jij dan niet kan, maken we natuurlijk afspraken voor andere tijden!

Hoelang?

Één dag dag is het officiële minimum. Aangezien je één (niet verplichte) theoriesessie krijgt van ongeveer drie à vier uur, één “zwembad”les en twee buitenwater duiken, is twee à drie dagen een betere richtlijn.

Hoeveel?

De minimum en optimale groepsgrootte bestaat uit twee duik(st)ers en je hebt maximaal vier personen in jouw klas onderwater. De prijs per persoon bedraagt € 160.

En dat is INCLUSIEF je eigen studieboek en leitje, hand-outs, lucht, gebruik van alle duikmateriaal en brevetteringskosten.

Je hebt wellicht mogelijkheden voor privé-les of iets grotere groepen. Neem voor dergelijke en/of andere vragen contact op via email of telefoon.