Return to Outdoor

Bushcraft Basis

Wat?

Dit is de beginnerscursus en vormt je basis aan bushcraftvaardigheden. Je leert de grondbeginselen van bushcraft in geanimeerde theoriesessies. Verder oefen je natuurlijk alles onder begeleiding in een laag drempelige omgeving. De praktijk is immers de beste leermeester.

Een greep uit de onderwerpen:

  • Mes, omgang en veiligheid
  • IMAG0566Knopen, verschillende handige knopen maken en gebruiken
  • Onderdak, verschillende soorten onderdak maken en gebruiken.
  • Vuur, verschillende manieren om een vuur te maken en diverse soorten vuur
  • Navigatie, gebruik van kompas en kaart.
  • Water, hoe dit te verkrijgen, te zuiveren en dus drinkbaar te maken
  • Voedsel, wat is er allemaal eetbaar, waar te vinden en hoe klaar te maken.
  • Bereiden van vis en wild (konijn)

Je bereidt je eigen maaltijden. De ingrediënten krijg, vind, pluk, vang of verdien je tijdens de cursus.

Waarom?

Een goede basis geeft je een mate van rust, veiligheid en laat je op een bepaalde manier van de natuur genieten die zich moeilijk onder woorden laat brengen. Zonder goede basis stort vroeg of laat e.e.a. in.

Wie?

Voor iedereen die ouder is dan 16 jaar. Met medische beperkingen, beperkende ‘keuzes’ in voeding (vegetarisch, gluten e.d.) zijn er wellicht genoeg mogelijkheden. Dit kan echter zo complex worden dat dit beter in een stuk persoonlijke communicatie via telefoon of email tot zijn recht komt.

Wanneer?

Niet iedereen kan of wil een week vrij nemen. Daarnaast biedt de structuur van drie weekenden je de mogelijkheid om in de tussentijd te oefenen op je minder sterke punten. Check de calender voor de meest actuele data, mogelijkheden tot maatwerk trainingen zijn er uiteraard ook.

IMAG0342Hoelang?

Aangezien je drie weekenden bezigt bent, is drie weken dus ook een minimum richtlijn. Waarom niet alles in 1 weekend? Omdat wij geloven dat alle materie pas tot zijn recht komt bij herhaling en gezien de hoeveelheid stof, kiezen we voor kwaliteit en niet voor afraffelen of korte bochten. Je weekenden beginnen zaterdag om 09.00 uur en eindigen zondag om 16.00 uur.

Hoeveel?

De prijs per persoon bedraagt € 200 per weekend of € 575 bij directe betaling van alle drie de weekenden.

De minimum groepsgrootte is vier personen en je hebt maximaal 12 personen in jouw cursus. Als je alleen bent, delen we je in overleg in bij één of meerdere andere personen.

Je hebt wellicht mogelijkheden voor privé-les of iets grotere groepen. Neem voor dergelijke en/of andere vragen contact op via email of telefoon.