Return to Gonewalkabout 2003

Maleisië 1

Maandag 04 – Maandag 18 Augustus 2003

Foto’s Maleisië 1

Vorig reisverslag: Thailand 1

Volgend reisverslag: Singapore

Reisverslag

Penang (Georgetown) was erg goed. Een hoop gerelax en nadenken. Verder niet veel gedaan, Penang Hill beklommen, een Canopy walk gedaan (dan loop je een meter of 20 boven de grond op een smal touw&hout bruggetje….) en een tempel bezocht.

Ik ontmoette een japanse kanjer, Maho (zie de foto’s)… we trokken een dag lang met elkaar op en zij vertrok daarna richting het noorden (Thailand). We hielden email contact om wellicht in Bali nog wat tijd door te brengen en anders wellicht in Australie of… Hele goeie herinneringen aan haar….

Met een enorme keelontsteking en de nachttrein geraak ik in Kuala Lumpur (KL). KL…ach een grote stad…. de Petronas Towers…de verbindingsbrug was gesloten voor renovatie…en ik hoor de stem van Johnny&Rijk…. kijk dat heb ik nou, da’s mijn gebrek….. ‘k liet wel niets merken…

Met wat antibiotica van een arts is de keelontsteking na een dag of 7 (in het totaal) over.

Het Orang Asli museum over de ‘oorspronkelijke’ bewoners van Maleisie was erg interessant. De manier waarop ze in harmonie met de natuur leven en er fatsoenlijk gebruik van maken…erg indrukwekkend…

De Batu caves met hindu tempels was aardig…de apen die er door de bezoekers gevoerd werden deden mij een andere stem in mijn hoofd horen… “en nou op met die nootjes”….

Verder probeerden erg vriendelijke Maleisische mensen mij te strikken om samen met de croupier van een kaartspel in een casino de boel op te lichten en zo schatstinkendhemelrijk te worden… ja dag… deze scam truuk was al bekend alhoewel ik me kostelijk vermaakt heb en me tot het eind van de domme hield…eens kijken tot hoever mensen gaan voor geld…. heel ver…. heel ver….

Aangezien de keelontsteking over was en Maho helaas niet naar Bali kon komen, besluit ik richting Pulau (=eiland) Tioman te gaan. Tioman Island…..ach ik vond het duiken tegenvallen….maar ja…men vond mij verwend 😉 De plaatselijke die masters probeerden met allerlei brevetten mij te imponeren met hun kunnen en dat van hun mede instructeurs…

Wat een stelletje $%^&*()….. zo dat moest ik toch weer even kwijt…het was weer raak met sukkels die in deco raken, een computer die in 505 mode raakt. Er moest weer iemand aan 2 octopussen gaan hangen (nee niet tegelijk…)…

Heerlijke duikplanning van ze… terwijl ik ze laat begaan volg ik rustig mijn eigen planning met mijn bud en maak duidelijk dat het een stelletje armetierige onderwaterademers zijn….

Een haaitje hier, een schildpad daar, grote barracuda’s, sepia’s…het is allemaal wel om uit te houden natuurlijk…Nog enkele dagen relaxen op het eiland in mijn chalet op 25 meter van het strand en de zee…en dan op naar Singapore….

Vorig reis verslag: Thailand 11

Volgend reis verslag: Singapore