Return to Gonewalkabout 2003

Thailand 2

Vrijdag 14 November – Vrijdag 12 December 2003

Foto’s Thailand 2

Vorig reisverslag: Maleisië 2

Volgend reisverslag: Cambodja

Reisverslag

Terug in Krabi. Onder meer om te gaan duiken met Matt. Verder was Mark was zo vriendelijk om een pakketje voor mij te bewaren dat was opgestuurd naar mijn eerste verblijf in Thailand, Krabi Sands. Een onwijs leuk cadeau dat Jan mij opstuurde… heb ik pas met de ‘Klaas’ opengemaakt… thanx! Een wit scrump shirt….. wit is wat lastig met reizen maar dat mag de pret niet drukken.

Een opwarmduikje om waarschuwingsborden in 2 grotten rondom Ko Phi Phi te zetten ging door een ruw zeetje niet door. Dan maar ff lekker wat scooteren over het rif….en dan zwemt die luipaardhaai nog bijna tegen je scooterneus aan 😉

Daarna wat diep grotduik werk (54 en 70 mtr) in Thaleh Sawng Hong. Erg gaaf. De planning en het mixen en de uitvoering zal ik je niet te veel mee vervelen. Helaas moest het van Matt op papier… en ik had het zo makkelijk met Decoweenie(+) kunnen doen….. 🙁

Was erg gaaf om dat maanlandschap te zien. De kalksteenrots had plaats gemaakt voor veel brokkeliger spul, dus de exploration line op 70 mtr moest erg voorzichtig worden gelegd. De diepte en de ‘rule of thirds’ met de dubbel Alu 80 (2*11 ltr) beperkten de bodemtijd tot een minuut of 11…. volgende keer stage werk…. een extra fles dus….of een leuke rebreather (coke alert…. <eg>) Let op we hebben de contingency planning maar niet uitgeprobeerd…gewoon ‘normaal’ deco gedaan.

Daarna op naar Phuket… waarom in godsnaam Phuket… nou een vriend van mij… “El Presidente” (Remco Boes… niet te verwarren met de gek uit het Witte Huis), zat daar voordat ie in Singapore een marathonnetje ging lopen. Dus ff opzoeken tuurlijk. Ik in het ranzige, goedkope Patong (dat is wel wat voor mij <eg>), zij de eerste dagen in een luxe resort.

Hij had DROP bij zich….mmmmmmmm lekkerrrrrrrrrrr hoorrrrrrrrrrrrrr Wat recreatief duikwerk gedaan op de King Cruiser, Anenome reef en Sharkpoint. Alhoewel, sharkpoint… geen haai te zien, wel gelachen.

Een dag later helaas wel een dode te bespeuren bij een van de andere duikcentra’s… wat een verhaal weer.. pfff… ff kort… iemand in paniek omhoog op 30 meter. De thai Di(v)e master zwemt door met z’n groepje. Hoezo opletten en voorkomen en… training..wat nou…

Speedboot met bemanning had geen zuurstof en training dus die duiker was zo dood als MORS. Nou iedereen weer vrolijk…. en wakker voordat je met iemand (WIE dan ook) het water instapt?

Een raft/olifant safari was ook wel weer leuk en uiteraard wat stappen enzo voordat het tijd was dat Kees en Rem naar Singapore gingen. Nu in Bangkok aan het wachten op de terugkomst van mijn paspoort met visum voor Cambodja en Laos….

In Cambodja, Laos en Myanmar (Birma) zal ik weinig achter een pc kruipen dus alvast hele prettige feestdagen gewenst en een goed leven… tot..??

Vorig reisverslag: Maleisië 2

Volgend reisverslag: Cambodja