Return to Duiken

Advanced Open Water Diver

Wat

In deze cursus ga je dieper in op de stof die je in je Open Water cursus hebt geleerd. Je maakt tijdens zes buitenwater duiken kennis met navigeren en diepduiken. Verder leer je in twee theoriesessies ondermeer werken met het kompas en meer over luchtverbruik en berekeningen.

Je kiest zelf drie andere onderwerpen voor je overige duiken. Om het meeste te maken van je verdere duikavonturen, zijn de volgende waarschijnlijk het meest waardevolle voor je: PPB, Nacht, Stroom of Wrak.

Je hebt geen theorie examen bij deze cursus en je brevet is natuurlijk wereldwijd erkend!

Waarom?

Veel plekken bieden net wat meer duikmogelijkheden tussen de 18 en 30 meter. Wat meer navigatie vaardigheid geeft je wellicht net dat beetje extra duiktijd waardoor jij wel die ene speciale vis tegenkomt. Je maakt kennis met stikstof narcose op grotere diepte onder begeleiding van je eigen instructeur.

Je doet extra ervaring op en ontdekt wellicht jouw bijzondere onderwater interesse terwijl je een hoop plezier beleeft.

Wie?

Voor iedereen ouder dan 16 jaar die in het bezit is van een Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig) en medisch is goedgekeurd. De medische keuring mag niet ouder zijn dan twee jaar. Als je langer dan zes maanden niet hebt gedoken, doe je eerst een Scuba Tune Up.

Wanneer?

In overleg spreken we de lestijden af! Vaak zijn de buitenwater sessies in het weekend en de theoriesessies op een doordeweekse avond. Als jij dan niet kan, maken we natuurlijk afspraken voor andere tijden!

Hoelang?

Twee dagen is het officiële minimum. Aangezien je twee (niet verplichte) theoriesessies krijgt die elk ongeveer 3 a 4 uur duren en zes buitenwater duiken (1 meer dan normaal), verdeeld over twee dagen, is drie dagen het absolute minimum en drie a vier dagen een betere richtlijn.

Kies je echter voor zoveel mogelijk zelfstudie, dan heb je meestal aan een lang weekend genoeg.

Hoeveel?

De minimum en optimale groepsgrootte bestaat uit twee duik(st)ers en je hebt maximaal vier personen in jouw klas onderwater. De prijs per persoon bedraagt € 275.

En dat is INCLUSIEF je eigen studieboek en leitje, hand-outs, lucht, gebruik van alle duikmateriaal en brevetteringskosten.

Je hebt wellicht mogelijkheden voor privé-les of iets grotere groepen. Neem voor dergelijke en/of andere vragen contact op via email of telefoon.