2012-07 JJ Bushcraft Xtreme

Aangezien we nog druk bezig zijn met de vernieuwing van de JJ Bushcraft site, even via het Dutch Unlimited blog een posting over het afgelopen JJ Bushcraft Extreme weekendje.

Jan en ik hadden enkele personen een aanbieding gedaan voor een bushcraft & survival weekend waar de lat hoger bij ligt dan anders. Enkele personen konden niet, enkele anderen wilden een ander weekend en  Eric en Alex waren geïnteresseerd in dat weekend. Zo gezegd zo gedaan.

Nadat de heren een uitrustingslijst hadden gekregen waarbij bepaalde items NIET waren toegestaan, enkele niet waren gewenst en uiteraard sommige zaken verplicht, ging het derde extreme weekendje van start.

06 ShelterVerzamelen op vrijdag avond om acht uur, kamp opzetten en de eerste opdrachten werden uitgedeeld, waaronder het bouwen van een natuurlijk shelter en alle te maken vuren konden slechts aangemaakt worden met firesteel en natuurlijk materiaal dat ter plekke gevonden werd, dus geen Hubo fatwood, Maya dust of berkebast dat al weken in je tas zit!

 

Zo kwam een roker zonder aansteker te zitten … 08 Jan peukenpauzeTerwijl de heren hard zwoegden op alle opdrachten, konden wij verdiend uitrusten in onze hangmat. En uiteraard de voortgang van Alex en Eric bespreken en het programma daar waar nodig aanpassen. Vele opdrachten passeerden de revue; brandnetel koord, een ‘bucksaw’, vishaak, keukengerei en het tijdrovende werk dat bij het bouwen en onderhouden van een onderkomen hoort.

Het onderstaande filmpje staat ook op het JJ Bushcraft Youtube kanaal en geeft een bijna kwartier durende impressie van dit leuke en zeer intensieve weekend.

Uiteraard weer bedankt voor het lezen en tot de volgende keek.

Grtz Johan (en Jan deze keer natuurlijk ook)

2 comments

  1. Heren bedankt voor een leerzaam en gezellig weekend, voor diegene die ook intressen hebben het is zeker de moeite waard maar houd de maya maya gishu goed in de gaten, want voor je het weet is het………………. you will see

    thx mates

  2. Ziet er weer goed uit Johan en Jan.

Leave a Reply