Return to Gonewalkabout 2003

Nederland

Dinsdag 05 Oktober – Dinsdag 16 November 2004

GEEN foto’s van de verlengde tussenstop in Nederland

Vorig reis verslag: Australië; New South Wales 2

Volgend reis verslag: Verenigde Arabische Emiraten 2

Reisverslag

Vanaf Sydney begint de lange vlucht. In het begin veel ouwe hoeren en drinken met eenServ naast me. Gelukkig moest het vliegtuig kerosene bijtanken in Kuala Lumpur, zodat ze ook de biervoorraad aan konden vullen. De stewardessen hadden al rap in de gaten dat mijn “Als mijn blikkie leeg is, wil ik een nieuwe” geen geintje was.

Afijn we drinken door, zien wat films en uiteindelijk landt Nikki Lauda Air/Air Austria een dag later, om ergens vroeg in de ochten in Wenen. Vandaar had ik een goeie verbinding naar Amsterdam. In Amsterdam kan ik eindelijk het telefoontje plegen naar huis. Mijn geliefde boze oog (mijn moeder) wist van niets en was stomverbaasd. Ja ik had op het vliegveld van Sydney willen bellen maar daar werd ik als een schaap het vliegtuig ingedreven toen ik na lang wachten eindelijk was ingechecked. En aangezien je met de nacht mee vliegt werd bellen wat vervelend.

Dus na het telefoontje om 10.00 uur, die dinsdag ochtend in de trein gestapt en via het ‘zwaar bewaakte’ Hollandsch Spoor in Den Haag City met de tram en een stukkie lopen weer even thuis in Wateringen.

Nou dat was voor iedereen een verrassing (om het maar netjes te zeggen)….nee alles was ok. Gewoon ff wat familie en vrienden opzoeken, mijn (duik)spullen pakken enzo voordat ik weer naar Thailand vertrek. Rrrrrrrrraarrrrrrrr.

Slechts een enkeling wist het. En met 3 goeie vrienden die dinsdagavond in mijn ouwe stamkroeg gezeten. Nou en wat daarna volgde… een hoop drank (iets te veel moet ik eerlijk zeggen). En een goed weerzien met een hoop mensen. Mijn cd’s op een mp3 speler gegooid, een cursus “Leraar Engels” begonnen en eeh… pff “Geniet en drink met mate”.

Een hoop verrassingen voor veel mensen, op de donderdag avond in mijn stamkroeg, bij mijn vorige baan, mijn ouwe sportcluppie en de duikschool. Aan die laatste verrassing heb ik zeker goeie herinneringen.

Na, zeg maar weer bijgetankt met het zien, praten, zwijgen, kijken, luisteren, duiken en drinken met vele mensen, was het weer tijd om door te gaan. Mijn eerste idee was direct naar Thailand. Ach, toch ff een weekie bij een andere goeie vriend langs..en dat was in… jep wederom Abu Dhabi.

Vorig reis verslag: Australië; New South Wales 2

Volgend reis verslag: Verenigde Arabische Emiraten 2