Dec 20

2011 Kootwijk

Kort verslag van de JJ Bushcraft Maandelijkse uitjes, in dit geval de jaarafsluiting bij ‘t Hilletje in Kootwijk. Helaas weer te druk met lopen, kletsen en genieten en geen foto’s gemaakt.

Zaterdagochtend vroeg het bed uit gegaan om op ‘gemakkie’ naar Kootwijk te rijden.

Aan het begin van de week beloofde het een regen- en stormachtig weekend te worden, gelukkig waren de weergoden ons best goed gezind. Zonnetje, droog en herfstachtig fris met niet al te veel wind.

Langzaam druppelde iedereen binnen bij ‘t Hilletje en na wat gedronken te hebben, zijn we met ongeveer 25 mensen het mooie gebied in gebanjerd. Een hoop oude bekenden en gelukkig ook nieuwe gezichten bij de namen kunnen plaatsen.

Uiteraard werd er de regel van 30 (koffie) en 33 (nicotine) minuten toegepast om te blijven survivallen 🙂 Tijdens de nodige ‘koffiestops’ werd er ook weer druk over de diverse materialen gesproken, waarbij scherpe dingen toch de boventoon voeren. Navigatie, The Art of (Doing) Nothing en bescherming tegen de elementen kwamen ook ter sprake.

Na een leuke tocht teruggekeerd naar ‘t Hilletje. We hadden een ruimte voor onszelf. Met een drankje erbij werd de oude laptop met harde schijf op de beamer aangesloten. Mors Kochanski, beetje Ray Mears, Tom Elpel en lekker beppen.

Langzaam maar zeker werd de groep kleiner totdat we met een een groepje bleven eten en maar nakaarten onder het genot van de nodige Westmalle Triple.

Na een zeer korte nachtrust een heerlijk ontbijt naar binnen gewerkt. Nog een korte wandeling waar we af en toe wat sneeuw/hagel hadden en weer een voldane rit naar het Wateringse.

De maandelijkse JJ uitjes/wandelingen gaan gewoon door. Deze afsluiting van deze derde jaargang was in elk geval een bevestiging dat steeds meer mensen het leuk vinden om gewoon lekker van het bos en de natuur te genieten met gelijkgestemden.

De kofferbak verkoop met messen, voedsel en meer geeft een ieder ook de kans om diverse materialen eens beet te pakken voor je op de ‘buy now’ knop drukt.

Iedereen bedankt en tot…..

Grtz Johan

Leave a Reply