Bushwacking?

Nou loop ik al heel lang op mijn blote voeten, als ik boodschappen doe kijken ze er in het dorp niet eens echt meer vanop. Maar niet zo als een zekere Rob Bredl (the barefoot bushman) of Cody Lundin door ‘da bush’ en dat wilde ik toch eens proberen. Dus Johan trekt zijn korte broek aan en een dun shirtje, het was immers schitterend weer. Voordat ik vertrek slurp ik een liter water naar binnen en gooi nog een halve liter in de auto (in een flesje natuurlijk anders wordt de auto van binnen nat…. duh!).

Met niets meer dan mijn autosleutel en telefoon (noodgevallen en camera) vertrek ik richting de Noordzee om in de wildernis tussen Kijkduin en Monster door de duinen te struinen.

Onderweg zie ik een mooi recht stokje van onbekende komaf en ik besluit met een stuk nog te vinden steen dat om te gaan toveren tot een ‘spindle’ voor de handboor aangezien er op het Bushcraft Weekend bij Deventer eentje was gesneuveld. Zo gezegd, zo gedaan en met een stuk steen kerf ik vlak boven het kromme stuk de tak wat in. Nadat dat, al lopende was gebeurd, vlak ik het stokje zoveel mogelijk af terwijl ik uitkijk naar andere nuttige zaken zoals een hart voor de spindle.

Dat zie ik echter niet, veel konijnen, brandnetels, met daartussen groeiend de weegbree en veel, heel veel duindoorn. Ik loop verder en moet plotsklaps ongelofelijk sch!#ten. Normaal altijd wel een tissue ‘voor alle zekerheid, als ik geen bladeren kan vinden’. Nu niet. Ik kijk om me heen en zie alleen duindoorn, zand, brandnetel en alle weegbree die ik zie, staat tussen de brandnetel.

Leuk, blote voeten en korte broek. Schoorvoeten schuifel ik verder en gelukkig vind ik wat weegbree waar ik WEL bij kan. Een hele opluchting later vervolg ik mijn weg.

Ik zie een mooi stukje koningskaars (mullein) en besluit dat toe te voegen aan de verzameling ‘spindles’. Ik buk me en hoor krak. De eerste handboor had ik tussen mijn ‘riem’ gestoken en ik had nu twee hele kleine handboortjes. Dom dom dom…. afijn ik herhaal het hele proces met de koningskaars en ben daar erg zuinig op. Zuiniger dan op de foto’s want die kan ik niet allemaal meer vinden.

Na bijna twee uur gelopen te hebben ben ik terug bij de auto. Model mooie benen zal het wel niet worden. De voetzolen hadden nergens last van 🙂

 

2012-06-04 Bushwacking blote benen

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keek.

Grtz Johan

Leave a Reply